Gumi szerelés

Mindenkor az évszaknak megfelelő gumiabroncsokkal közlekedjen!

Ez persze nem minden! Fontos, hogy az abroncs rendelkezzen a megfelelő profil mélységgel.

Mikor kell lecserélni a gumikat?

A gumiabroncsok a hatósági előírások szerint a személyautó abroncsok esetében 1,6mm profilmélységig használhatók. Az előírt profilmélységnek a futófelület teljes szélességében el kell érnie a fenti értékeket. Szinte az összes abroncson megtalálhatók a mintaárokban az ú.n. kopásjelzők, melynek helyét az abroncs vállrészén TWI (Tread Wear Indicator) felirattal, vagy kis nyíllal, háromszöggel jelölik.

Ha az abroncsok annyira kopottak, hogy a kopásjelzők elérik a futófelületet, haladéktalanul ki kell cserélni azokat!
A biztonság érdekében azonban célszerű ennél előbb, szgk. nyári abroncsoknál 2mm, széles méreteknél 3mm, téli abroncsoknál 4mm profilmélység elérésénél lecserélni a gumiabroncsokat.

Egy teljesen elkopott abroncs esetében ugyanis vizes útfelületen akár a duplájára is nőhet a fékút az új gumiabroncsokhoz képest, mivel a mintaárkok kisebb mélysége miatt nem képes az abroncs elvezetni a vizet maga alól, így felúszik, és a rettegett aquaplaning jelenség jön létre.

Téli abroncsok esetén azért ajánlott előbb cserélni, mert egy kopott abroncsnál a lamellák sokkal kevésbé rugalmasak, így havon jóval kevesebb húzó- ill. fékezőerőt képesek kifejteni.
Amennyiben a gumiabroncsot helyrehozhatatlan károsodás érte, a mintázat mélységétől függetlenül haladéktalanul ki kell cserélni!

Gumi szerviz áraink

    Szerelés+centrírozás   Kerékcsere    Centrírozás
13"   1.100.- Ft+áfa/db   350.- Ft+áfa/db   350.- Ft+áfa/db
14" - 15"   1.250.- Ft+áfa/db   400.- Ft+áfa/db   400.- Ft+áfa/db
16" - teher   1.500.- Ft+áfa/db   450.- Ft+áfa/db   450.- Ft+áfa/db

szelepcsere:    200.- Ft+áfa/db

defektjavítás: 1.400.- Ft+áfa/db

gumi tárolás:   750.- Ft+áfa/db szezon

 


Főoldal
Supra-Trend, partnereink